Noi bombardamente violente în oraşul Gaza

Aviaţia israeliană a recurs la noi atacuri violente vineri dimineaţa în Fâşia Gaza, multe dintre ele lovind chiar oraşul Gaza, au anunţat jurnaliştii AFP aflaţi la faţa locului şi Ministerul de Interne al Hamas.

631 afișări
Imaginea articolului Noi bombardamente violente în oraşul Gaza

Noi bombardamente violente în oraşul Gaza (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Au fost 130 de raiduri pe durata nopţii", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Islam Shahwan, menţionând "zeci de atacuri" în zorii zilei, fapt confirmat de jurnaliştii AFP din oraşul Gaza.

Raidurile au distrus o clădire administrativă a Ministerului de Interne, unde se reînnoiau paşapoartele, în cartierul Tel al-Hawa, a precizat purtătorul de cuvânt.

Martorii oculari au afirmat că în timpul ultimelor atacuri israeliene au fost distruse terenuri de antrenament folosite de grupările armate palestiniene.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă ale Hamas, Adham Abu Selmiya, a anunţat moartea a 19 palestinieni, dintre care mai mulţi copii, şi rănirea altor 235.

Contactată de AFP, armata israeliană a afirmat doar că "raidurile continuă" împotriva teritoriului palestinian, adăugând că a desfăşurat 466 de atacuri de la începutul operaţiunii declanşate miercuri după-amiază prin asasinarea liderului militar al Hamas, Ahmad Jaabari.

"Unsprezece rachete au fost lansate din Gaza de joi de la miezul nopţii şi 280 de la începutul operaţiunii, dintre care 131 au fost interceptate de (sistemul antirachetă) Iron Dome", a precizat purtătorul de cuvânt al armatei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici