Noi date în cazul celor 39 migranţi găsiţi morţi în Marea Britanie: Opt persoane au fost arestate în Vietnam

Poliţia din Vietnam a arestat opt persoane despre care se crede că ar avea legătură cu cazul celor 39 de imigranţi găsiţi morţi într-un camion din Marea Britanie, informează The New York Times, citând agenţia oficială de ştiri de la Hanoi.

968 afișări
Imaginea articolului Noi date în cazul celor 39 migranţi găsiţi morţi în Marea Britanie: Opt persoane au fost arestate în Vietnam

Noi date în cazul celor 39 migranţi găsiţi morţi în Marea Britanie: Opt persoane au fost arestate în Vietnam

"Pe baza a ceea ce am aflat de la suspecţi vom lansa activ investigaţii pentru combaterea şi eradicarea acestor reţele care transportau în mod ilegal oamenii în Marea Britanie", a declarat Nguyen Huu Cau, şeful poliţiei din provincia Nghe An, citat de agenţia oficială de ştiri din Vietnam (VNA).

Vineri, poliţia vietnameză a arestat două persoane şi a chemat la audieri mai mulţi oameni suspectaţi că ar fi implicaţi în acest incident.

Poliţia britanică a confirmat vineri că toţi cei 39 de imigranţi găsiţi morţi pe 23 octombrie într-un camion, în regiunea Essex, sunt cetăţeni vietnamezi.

Guvernul de la Hanoi a condamnat în termeni vehemenţi acţiunile de trafic de persoane şi a cerut pedepsirea liderilor reţelelor de profil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici