Noi detalii. Lupte pe teritoriul Rusiei. Două grupuri militare ruseşti care ar lupta de partea Kievului în războiul din Ucraina au ocupat mai multe sate

Două grupuri militare ruseşti care ar lupta de partea Kievului în războiul din Ucraina - Legiunea Rusiei Libere şi Corpul Voluntarilor Ruşi - au declarat că au intrat luni în regiunea rusă Belgorod şi au ocupat mai multe sate.

11962 afișări
Imaginea articolului Noi detalii. Lupte pe teritoriul Rusiei. Două grupuri militare ruseşti care ar lupta de partea Kievului în războiul din Ucraina au ocupat mai multe sate

Noi detalii. Lupte pe teritoriul Rusiei. Două grupuri militare ruseşti care ar lupta de partea Kievului în războiul din Ucraina au ocupat mai multe sate

Grupările ruse au revendicat eliberarea a cel puţin două sate - Kozinka, şi Gora-Podol - în regiunea de la graniţa cu Ucraina.

Canalele locale ruseşti de pe Telegram şi mass-media au raportat lupte grele în mai multe sate de lângă graniţă, inclusiv în Graivoron, un oraş în care se află o bază militară rusă.

"Un grup de sabotori ai forţelor armate ucrainene a intrat pe teritoriul districtului Graivoronsk. Forţele armate ale Federaţiei Ruse împreună cu Serviciul de Frontieră, Garda Rusă şi FSB [serviciul de informaţii] iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul", a declarat guvernatorul Belgorodului, Viacheslav Gladkov, într-un comunicat.

Departamentul de informaţii militare ucrainean a susţinut că ambele grupuri militare sunt formate doar din cetăţeni ruşi şi au ca scop crearea unei zone demilitarizate la graniţa cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici