Noi proteste în Franţa. Peste 200 de marşuri au loc sâmbătă

Peste 200 de acţiuni de protest au loc sâmbătă în oraşele din Franţa. Oamenii protestează faţă de reforma pensiilor propusă de Guvern.

200 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Franţa. Peste 200 de marşuri au loc sâmbătă

Noi proteste în Franţa. Peste 200 de marşuri au loc sâmbătă

Franţa se confruntă sâmbătă cu a şaptea zi de manifestaţii împotriva planurilor de reformă a pensiilor ale preşedintelui Emmanuel Macron. Anterior, grevele au afectat rafinăriile, transportul public şi alte servicii publice

Protestul a început în luna ianuarie fiind organizat de o coaliţie a principalelor sindicate franceze. Sindicaliştii speră să menţină presiunea asupra guvernului pentru a retrage reforma, a cărei principală măsură este prelungirea cu doi ani a vârstei de pensionare până la 64 de ani.

Potrivit cifrelor ministerului de Interne, la protestele de sâmbătă ar putea să participe până la un milion de persoane. În total, au fost autorizate 200 de marşuri în întreaga ţară, care se desfăşoară pe parcursul zilei.

Alte proteste la nivel naţional vor avea loc pe 15 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici