Noi sancţiuni UE împotriva Rusiei vor fi "contraproductive", avertizează Moscova

Noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei pe tema Ucrainei vor fi "lipsite de fundament şi contraproductive", a declarat, marţi, Ministerul rus de Externe, în replică la decizia Uniunii Europene de a extinde lista persoanelor vizate de măsuri restrictive.

256 afișări
Imaginea articolului Noi sancţiuni UE împotriva Rusiei vor fi "contraproductive", avertizează Moscova

Noi sancţiuni UE împotriva Rusiei vor fi "contraproductive", avertizează Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În loc să ne înspăimânte cu noi sancţiuni, ar fi mai bine ca UE să se concentreze pe găsirea în comun a unei soluţii la criza internă din Ucraina", a declarat MAE rus într-un comunicat. "Toate sancţiunile împotriva Rusiei sunt lipsite de fundament şi contraproductive", a adăugat diplomaţia rusă.

Prin decizia de luni, UE a "dat din nou dovadă de neînţelegere totală privind evoluţiile în curs de desfăşurare din Ucraina şi, mai rău, de reţinere în înţelegerea şi recunoaşterea motivaţiilor protestelor populaţiei din sud-estul ţării", a mai afirmat MAE rus.

Uniunea Europeană a decis luni extinderea listei cu cetăţeni ruşi şi ucraineni proruşi vizaţi de sancţiuni, acuzând direct Rusia pentru "escaladarea" situaţiei din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici