Norvegia: Înăsprirea regulilor pentru sistemul "au-pair"

Autorităţile norvegiene vor să împiedice folosirea sistemului "au pair" pentru aducerea în ţară a unor tinere care să presteze servicii prost plătite ca bone sau menajere, relatează cotidianul Aftenposten, în pagina electronică de marţi.

12 afișări
Imaginea articolului Norvegia: Înăsprirea regulilor pentru sistemul "au-pair"

Norvegia intenţionează să înăsprească regulile pentru sistemul "au-pair"

Astfel, statul intenţionează să ceară familiilor care primesc în gazdă tinere "au pair" să le achite acestora costurile cursurilor de limbă norvegiană şi să le ofere contracte de muncă.

Secretarul de stat laburist Libe Rieber-Mohn a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Dagsavien, că astfel de reguli vor preveni exploatarea tinerelor şi transformarea lor în "menajere prost plătite în casele norvegiene".

Sociologul Marianne Hovdan, specializat în probleme specifice acestui tip de program, apreciază însă că regulile avute în vedere de autorităţi nu asigură protecţia femeilor. Ea afirmă că majoritatea tinerelor incluse în astfel de programe asigură în special servicii de menajere, iar statul nu are posibilitatea de a aplica noile reglementări.

Rieber-Mohn consideră însă că sistemul "au pair" reprezintă o parte a schimburilor culturale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici