Nou armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan / Un militar armean a murit în confruntările militare

Armenia a anunţat, marţi seară, că a ajuns, prin medierea Rusiei, la un nou armistiţiu cu Azerbaidjanul, după confruntări militare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah soldate cu moartea a cel puţin unui militar armean.

1422 afișări
Imaginea articolului Nou armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan / Un militar armean a murit în confruntările militare

Sursa foto: profimedia

"Prin medierea părţii ruse, a fost obţinut un acord pentru încetarea confruntărilor la frontierele Armeniei (...). Situaţia este relativ stabilă", a anunţat Ministerul Apărării de la Erevan, citat de Agenţia France-Presse şi de site-ul Sudinfo.be.

Un militar armean a fost ucis marţi în confruntările cu armata azeră, iar alţi 12 militari armeni au fost capturaţi. Armenia a cerut ajutorul Rusiei în conflictul militar cu Azerbaidjanul.

La rândul său, Administraţia din Azerbaidjan acuză Armenia de escaladarea tensiunilor.

În ultimele luni, tensiunile s-au amplificat din nou între Armenia şi Azerbaidjan. În iulie, trei militari armeni au fost ucişi în schimburi de focuri produse la frontiera comună. În ultimele zile s-au înregistrat confruntări militare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah şi în regiunea armeană Siunik.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan produse anul trecut în Nagorno-Karabah s-au încheiat prin armistiţiul semnat pe 10 noiembrie 2020, după şase săptămâni de lupte soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici