Nouă morţi şi un rănit, într-un incendiu la un azil de bătrâni din Rusia

Nouă persoane în vârstă şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită luni, în incendiul care a avut loc la un azil de bătrâni din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, a anunţat un oficial din cadrul filalei locale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţii.

16 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi şi un rănit, într-un incendiu la un azil de bătrâni din Rusia

Nouă morţi şi un rănit, într-un incendiu la un azil de bătrâni din Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incendiul a avut loc la ora 01.05 GMT (04.05, ora României), într-un azil de bătrâni situat în oraşul Vişni Volociok, a declarat oficialul.

Pompierii au ajuns rapid la faţa locului şi au reuşit să controleze incendiul la ora 01.30 GMT (04.30, ora României), a subliniat aceeaşi sursă.

Potrivit primelor informaţii, incendiul s-a declanşat într-o cameră care a ars complet. Nouă persoane au fost găsite moarte prin asfixiere, în timp ce o alta a fost spitalizată în stare gravă, a precizat oficialul.

Peste 480 de persoane au fost evacuate, a adăugat sursa.

Acest incendiu se adaugă unei serii de alte incendii soldate cu victime care au avut loc în ultimii ani în instituţii publice din Rusia.

Astfel, 23 de persoane au murit în ianuarie 2009, în incendiul declanşat la un azil de bătrâni din republica Komi, în nordul Rusiei.

Patru persoane în vârstă şi-au pierdut viaţa în august 2008, într-un alt incendiu la un azil de bătrâni din Şcebekino, oraş rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

În noiembrie 2007, cel puţin 30 de persoane au murit după ce un azil de bătrâni din regiunea Tula, la 200 de kilometri de Moscova, a luat foc.

În decembrie 2006, 45 de femei au decedat într-un incendiu, probabil provocat, la un centru de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri, în Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici