Noul preşedinte al Iranului a vorbit cu Emmanuel Macron. "Iranul îi va înfrunta pe cei care privează regiunea de securitate"

  • Noul preşedinte al Iranului, Ebrahim Raisi, a vorbit cu Emmanuel Macron
  • Ebrahim Raisi: Iranul intenţionează să menţină "capacităţile de disuasiune în zona Golfului Persic şi în Golful Oman"
10251 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al Iranului a vorbit cu Emmanuel Macron. "Iranul îi va înfrunta pe cei care privează regiunea de securitate"

Noul preşedinte al Iranului a vorbit cu Emmanuel Macron / "Iranul îi va înfrunta pe cei care privează regiunea de securitate"

Noul preşedinte iranian, Ebrahim Raisi, a transmis luni, după o conversaţie cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, că Teheranul intenţionează să menţină capacităţile de "disuasiune" în zona Golfului Persic, în pofida acuzaţiilor privind atacarea unui petrolier.

"Republica Islamică este foarte serioasă în garantarea securităţii şi în menţinerea capacităţilor de disuasiune în zona Golfului Persic şi în Golful Oman", a afirmat Ebrahim Raisi, conform Preşedinţiei Iranului, citată de cotidianul Le Figaro.

"Iranul îi va înfrunta pe cei care privează regiunea de securitate", a subliniat noul preşedinte al Iranului.

Conversaţia telefonică dintre Ebrahim Raisi şi Emmanuel Macron a durat aproximativ o oră.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul cu dronă asupra petrolierului MV Mercer Street, comis pe 30 iulie în Marea Arabiei, în largul Omanului, şi soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic.

Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista o "ripostă colectivă" faţă de acest atac. Israelul a anunţat că atacul cu dronă asupra petrolierului a fost comis de Gardienii Revoluţiei din Iran. Premierul Naftali Bennett a avertizat că Israelul este pregătit să acţioneze şi unilateral împotriva Iranului ca ripostă la atac.

Administraţia Iranului a negat orice implicare în atacarea petrolierului MV Mercer Street şi a avertizat că va riposta la orice acţiune lansată de Statele Unite, Marea Britanie sau Israel din cauza atacului asupra petrolierului.

Uniunea Europeană a condamnat atacul asupra petrolierului MV Mercer Street, dar a cerut clarificări privind circumstanţele incidentului şi a pledat pentru evitarea acţiunilor care ar periclita pacea regională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici