Noul proiect de rezoluţie ONU privind Kosovo nu va prevedea automat soluţia independenţei - Reuters

Europenii şi Statele Unite elaborează o rezoluţie ONU privind viitorul provinciei Kosovo care va stabili un termen de 120 de zile de negocieri între sârbi şi albanezi, fără a mai prevedea independenţa regiunii în mod automat, transmite Reuters.

1 afișare

Diplomaţii au explicat, marţi, că proiectul rezoluţiei Consiliului de Securitate ar putea include unele instituţii-cheie care să deschidă calea unei viitoare independenţe a provinciei Kosovo, fără a oferi detalii.

Documentul va fi a treia încercare de obţinere a acordului Rusiei, care se bucură de drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU. Moscova a explicat că provincia Kosovo nu poate obţine independenţa fără acordul Belgradului.

Reprezentanţii Chinei, Indoneziei şi Africii de Sud susţin în mare parte punctul de vedere al Rusiei, au declarat diplomaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici