NSA a interceptat comunicaţiile lui Gerhard Schröder în perioada în care era cancelar german - presă

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională l-a spionat, cel puţin înainte de anul 2002, pe cancelarul german de la acea vreme, Gerhard Schroder, dezvăluie postul public de televiziune din Germania (NDR), citat de AFP.

136 afișări
Imaginea articolului NSA a interceptat comunicaţiile lui Gerhard Schröder în perioada în care era cancelar german - presă

Gerhard Schröder (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele lui Schröder, cancelar social-democrat în perioada 1998-2005, figurează pe o listă a personalităţilor politice monitorizate de NSA începând din anul 2002, când a început al doilea mandat şi s-a opus intervenţiei militare în Irak.

Documente furnizate de fostul consultant NSA au arătat că serviciile secrete americane au interceptat şi comunicaţiile actualului cancelar german, Angela Merkel.

"La acea vreme nu mă gândeam, dar acum nu mă surprinde", a reacţionat Gerhard Schröder, citat de NDR şi de Süddeutsche Zeitung.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici