„Nu există încă un acord final de pace" - Deşi ciocnirile s-au terminat cu victoria azeră, Armenia solicită garanţii de securitate din partea guvernului de la Baku

Armenii din Nagorno-Karabah au nevoie de garanţii de securitate înainte de a renunţa la armele lor, a declarat joi un consilier al liderului lor, la o zi după ce Azerbaidjanul a declarat că a readus regiunea separatistă sub controlul său.

664 afișări
Imaginea articolului „Nu există încă un acord final de pace" - Deşi ciocnirile s-au terminat cu victoria azeră, Armenia solicită garanţii de securitate din partea guvernului de la Baku

Mediafax Foto, Eurasian Economic Union Forum - 26 mai 2023, la care au participat liderii celor două ţări beligerante şi Vladimir Putin

Autorităţile armene din Karabah l-au acuzat pe Azerbaidjan că a încălcat un armistiţiu convenit miercuri, după o ofensivă fulgerătoare azeră care i-a obligat pe separatişti să accepte să se dezarmeze.

Ministerul Apărării din Baku a spus că acuzaţia că forţele sale au încălcat armistiţiul este „complet falsă”. Două surse din oraşul principal al Karabahului au transmis către Reuters că au auzit focuri puternice joi dimineaţa, dar nu este clar cine trage. 

Împuşcăturile şi naraţiunile contradictorii au evidenţiat potenţialul pentru mai multe vărsări de sânge, în ciuda unui acord convenit cu 24 de ore mai devreme, pe care Azerbaidjanul l-a spus că şi-a restabilit suveranitatea asupra Karabahului după 35 de ani de conflict.

„Avem un acord privind încetarea acţiunii militare, dar aşteptăm un acord final - se poartă discuţii”, a declarat David Babayan, un consilier al liderului separatist etnic armean din Nagorno-Karabah, Samvel Shahramanyan. 

„Nu există încă un acord final”. 

Când a fost întrebat despre renunţarea la arme, Babayan a spus că poporul său nu poate fi lăsat să moară, deci ar avea nevoie mai întâi de garanţii de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici