Numărul copiilor care cerşesc în Irlanda, în creştere

Numărul copiilor care cerşesc în Irlanda a crescut pentru prima dată în ultimii zece ani în urma recentului aflux de familii de cetăţeni români de etnie romă, potrivit Societăţii Irlandeze de Protecţie a Copiilor împotriva Abuzurilor (ISPCC), citată de The Irish Independent în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Numărul copiilor care cerşesc în Irlanda, în creştere

Numărul copiilor care cerşesc în Irlanda, în creştere

Mary Nicholson, directorul organizaţiei Leanbh, care ajută copiii aflaţi în situaţii de risc, a declarat, luni, că, după aderarea României la UE, s-a înregistrat o creştere "dramatică" a numărului copii care cerşesc pe străzile oraşelor irlandeze.

"Atribuim acest fapt deciziei Curţii Supreme care a legalizat cerşetoria, deşi cerşitul cu un copil este o infracţiune, şi faptului că asistăm la o creştere a numărului de familii de romi care cerşesc pe străzi", subliniat Nicholson.

"Cei mai mulţi cerşetori îi regăsim printre imigranţi şi romi. Există mulţi oameni care oferă bani copiilor şi mamelor iar noi spunem că nu ar trebui pentru că îi încurajează să revină pe străzi", a subliniat ea.

Copii cu vârste până la opt ani s-au prezentat la centrele ISPCC după ce au fost forţaţi să cerşească în condiţii meteorologice nefavorabile, aceştia fiind încredinţaţi în grija unui specialist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici