Numărul poliţiştilor pe străzile din Londra, suplimentat de la 6.000 la 16.000. David Cameron: Autorităţile vor face tot ce e necesar pentru a reinstaura ordinea

Numărul poliţiştilor mobilizaţi la Londra va fi suplimentat, de la 6.000 la 16.000, a anunţat, marţi, premierul britanic, David Cameron, care a declarat că autorităţile "vor face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea", relatează BBC News Online.

1421 afișări
Imaginea articolului Numărul poliţiştilor pe străzile din Londra, suplimentat de la 6.000 la 16.000. David Cameron:  Autorităţile vor face tot ce e necesar pentru a reinstaura ordinea

Numărul poliţiştilor pe străzile din Londra, suplimentat de la 6.000 la 16.000. David Cameron: Autorităţile vor face tot ce e necesar pentru a reinstaura ordinea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a anunţat şi convocarea Parlamentului britanic în sesiune extraordinară pentru o dezbatere privind revoltele de stradă din ultimele zile. "Desigur că vom face tot ceea ce este necesar pentru a reinstaura ordinea pe străzile britanice, astfel încât acestea să fie sigure pentru cei care respectă legea", a spus el.

Cameron a adăugat că revoltele reprezintă "criminalitate, pur şi simplu", care trebuie "confruntată şi învinsă" şi a precizat că toate concediile poliţiştilor din Londra au fost anulate, iar forţele de ordine din capitală vor fi suplimentate.

"Veţi simţi întreaga forţă a legii. Şi, dacă sunteţi suficient de mari ca să comiteţi aceste infracţiuni, atunci sunteţi destul de mari ca să vă confruntaţi şi cu pedeapsa", a adăugat premierul britanic.

Potrivit Sky News, Cameron şi-a întrerupt vacanţa în Toscana şi a revenit în Marea Britanie pentru a prezida o reuniune a comitetului de urgenţă Cobra şi a discuta cu comandanţii poliţiei.

Forţele de ordine încearcă de mai multe zile să pună capăt celor mai violente revolte înregistrate în ultimele decenii, în cursul cărora grupuri de tineri au spart ferestre, au jefuit magazine şi au incendiat clădiri. Mai mult de 450 de persoane au fost reţinute la Londra începând de sâmbătă, trei dintre acestea fiind bănuite de tentativă de asasinare a unor ofiţeri de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici