NYT: Rusia încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului parlamentar din Statele Unite

Rusia a lansat campanii de influenţare a rezultatului scrutinului parlamentar intermediar din Statele Unite şi chiar pentru erodarea sprijinului Washingtonului pentru Ucraina, afirmă experţi din cadrul unor companii de securitate cibernetică, citaţi de cotidianul The New York Times.

2659 afișări
Imaginea articolului NYT: Rusia încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului parlamentar din Statele Unite

Pe diverse reţele de socializare online au apărut în ultimele luni o serie de mesaje politice conservatoare, multe fiind tentative de a-l denigra pe preşedinte Joseph Biden şi alţi politicieni din Partidul Democrat. Mesajele, difuzate din conturi fictive, critică inclusiv folosirea fondurilor din bugetul SUA pentru acordarea de susţinere Ucrainei în războiul cu Rusia.

Unul dintre conturile suspecte are legături cu o entitate din Rusia, denumită Agenţia de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency), care a fost implicată în campaniile Rusiei de influenţare a alegerilor prezidenţiale desfăşurate în Statele Unite în 2016 şi 2020, potrivit grupului de securitate cibernetică Recorded Future.

Această companie de securitate şi alţi experţi în domeniul cibernetic au identificat o serie de eforturi noi ale Rusiei, mai limitate şi mai aplicate, în contextul scrutinului parlamentar programat marţi în SUA.

Obiectivul campaniei este de a genera furie în rândul alegătorilor conservatori şi de a submina încrederea în sistemul electoral american. Acţiunile par a avea şi rolul de a submina asistenţa militară extinsă a Administraţiei Biden pentru Ucraina.

"Este clar că încearcă să obţină oprirea asistenţei şi fondurilor acordate Ucrainei", afirmă Alex Plitsas, fost militar şi fost oficial în secţia de securitate informaţională a Pentagonului, acum expert în cadrul companiei de tehnologie Providence Consulting Group.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici