O a doua explozie elimină orice şansă de supravieţuire a celor 29 de mineri din Noua Zeelandă - VIDEO

O a doua explozie a eliminat orice şansă de a găsi supravieţuitori într-o mină din Noua Zeelandă în care, de cinci zile, sunt daţi dispăruţi 29 de mineri, a anunţat miercuri poliţia.

24 afișări
Imaginea articolului O a doua explozie elimină orice şansă de supravieţuire a celor 29 de mineri din Noua Zeelandă - VIDEO

O a doua explozie elimină orice şansă de supravieţuire a celor 29 de mineri din Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A avut loc o altă explozie la mină. A fost extrem de violentă", a declarat comandantul poliţiei, Gary Knowles, care coordonează operaţiunea de salvare. "Dacă mă bazez pe avizul experţilor (...), credem că nu a supravieţuit nimeni, că au murit toţi", a adăugat el.

"Trebuie, din nefericire, să-i anunţ pe neozeelandezi că a avut loc o altă explozie foarte violentă astăzi, la ora 14.37 (3.37, ora României) în subteran. Având în vedere explozia, nimeni nu a supravieţuit", a declarat Knowles pentru presă.

Familiile au plecat cu lacrimi în ochi de la o întâlnire cu oficialii care le-au dat această veste.

Potrivit primarului comitatului, Tony Kokshoorn, rudele au izbucnit în lacrimi, unii au strigat de durere sau au căzut pe jos, după ce au fost informaţi despre explozie.

"Nu îmi vine să cred. Este pagina cea mai întunecată din istoria West Coast (regiunea unde se află mina). Nu puteam să ne aflăm într-o situaţie mai rea", a declarat primarul.

Salvatorii urmează să intre în mină pentru a recupera cadavrele, potrivit primarului.

Niciun contact nu a fost stabilit cu minerii de la explozia care a avut loc vineri după-amiază în mina de cărbune Pike River, situată pe coasta de vest a Insulei de Sud, în Noua Zeelandă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici