O aeronavă C-Hercule a Forţelor Aeriene Române a dus în Siria medicamente şi produse medicale

O aeronavă C - 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a executat luni o misiune de asistenţă umanitară internaţională în sprijinul Siriei, pentru transportul unor medicamente şi produse medicale, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

163 afișări
Imaginea articolului O aeronavă C-Hercule a Forţelor Aeriene Române a dus în Siria medicamente şi produse medicale

U.S. Air Force

Aeronava C - 130 Hercules a transportat medicamente şi produse medicale în Siria, în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale cutremurului din 6 februarie.

Misiunea s-a executat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aeronava a decolat din Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 8:00, cu destinaţia Beirut, Liban.

Donaţia de medicamente a fost realizată, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, de companii farmaceutice private, respectiv Zentiva Group, Antibiotice Iaşi şi Terapia SA.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact din partea României, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Siria pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României, care a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a decis trimiterea unor cantităţi de produse medicale.

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate. România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici