O asociaţie medicală îi cere lui Obama să nu mai consume hamburgeri în public

O asociaţie medicală americană îi cere preşedintelui Barack Obama să nu mai consume, cel puţin nu în public, hamburgeri, cheeseburgeri sau hot-dog, avertizând în legătură cu consecinţele promovării alimentelor de acest fel, scrie USA Today, în ediţia online.

254 afișări
Imaginea articolului O asociaţie medicală îi cere lui Obama să nu mai consume hamburgeri în public

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asociaţia Doctorilor favorabili Medicinei Responsabile (PCRM), cu sediul la Washington DC, va depune joi o petiţie în sensul adoptării unui ordin guvernamental care să interzică orice campanie de imagine a preşedintelui, familiei acestuia, vicepreşedintelui şi altor angajaţi ai Casei Albe care ar surprinde ipostaze în care aceştia mănâncă alimente neprocesate.

Asociaţia reaminteşte că mâncărurile precum hamburgeri, cheeseburgeri sau hot-dog sunt foarte nesănătoase, riscând să provoace cancer sau obezitate.

"Casa Albă nu ar prezenta niciodată o imagine în care Barack Obama fumează, de ce ar prezenta atunci una în care mănâncă hamburgeri?", a declarat medicul Susan Levin, subliniind că produsele de tip fast-food sunt mai periculoase chiar decât fumatul.

Barack Obama a consumat în mai multe rânduri, în faţa camerelor de luat vederi, hamburgeri, cheeseburgeri şi hot-dog, de multe ori inclusiv în prezenţa unor lideri străini precum David Cameron sau Dmitri Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici