O avalanşă în regiunea pakistaneză Caşmir a îngropat 135 de persoane, majoritatea soldaţi

O avalanşă care a afectat sâmbătă tabăra armatei pakistaneze din regiunea muntoasă Caşmir a îngropat 135 de persoane, dintre care 124 de soldaţi, a anunţat armata.

202 afișări
Imaginea articolului O avalanşă în regiunea pakistaneză Caşmir a îngropat 135 de persoane, majoritatea soldaţi

O avalanşă în regiunea pakistaneză Caşmir a îngropat 135 de persoane, majoritatea soldaţi

"O sută treizeci şi cinci de persoane, dintre care 124 de soldaţi şi 11 civili (...) au fost acoperiţi azi dimineaţă de o enormă avalanşă de zăpadă", a indicat armata într-un comunicat.

Informaţiile anterioare furnizate de armată numărau cel puţin o sută de persoane îngropate.

Avalanşa a acoperit o suprafaţă de un kilometru pătrat, conform comunicatului. Aceasta a îngropat tabăra Gayari, în zona gheţarului Siachen, la aproximativ 6.300 de metri altitudine.

Acest gheţar se află înr-o regiune himalayană din apropierea frontierei disputată de India şi Pakistan şi militarizată puternic atât cu trupe pakistaneze cât şi indiene încă din 1984. Acesta este în apropierea a patru dintre cele 14 vârfuri muntoase din lume care depăşesc 8.000 de metri (K2, Broad Peak, Gasherbrum şi Gasherbrum II), toate de partea pakistaneză a frontierei.

Peste 150 de militari ajutaţi de câini şi de elicoptere, precum şi medici şi infirmieri au fost trimişi către tabăra Gayari.

După o zi de căutări, un responsabil al serviciilor de securitate a declarat sâmbătă seară pentru AFP că din cauza "întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile" operaţiunile de salvare au fost oprite şi vor reîncepe duminică dimineaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici