O bombă improvizată a fost găsită în Berlin, într-un bloc unde locuiesc jurnalişti ruşi. Rusia cere statelor europene să ia măsuri

  • Anchetatorii criminalişti şi procurorii din Berlin au studiat sâmbătă un dispozitiv găsit şi distrus într-o clădire rezidenţială în care locuiau angajaţii unei agenţii de presă ruseşti în cartierul Steglitz din oraş, a anunţat poliţia.
  • Dispozitivul a fost găsit vineri, iar anchetatorii analizează cât de periculos a fost şi pe cine viza, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Berlin ca răspuns la o anchetă.
  • El a adăugat că vor exista informaţii suplimentare în cursul zilei de sâmbătă.
11854 afișări
Imaginea articolului O bombă improvizată a fost găsită în Berlin, într-un bloc unde locuiesc jurnalişti ruşi. Rusia cere statelor europene să ia măsuri

Ambasada Rusiei la Berlin a declarat că o sticlă a fost aruncată printr-o fereastră a blocului de apartamente vineri seara şi că o bombă improvizată a fost găsită în timpul percheziţiei ulterioare, despre care a spus că geniştii germani au identificat-o şi dezactivat-o, relatează agenţia de presă Reuters.

Agenţia de ştiri rusă de stat RIA a declarat că în blocul respectiv locuiau jurnalişti.

Ministerul rus de Externe a cerut sâmbătă ca autorităţile din Germania şi din alte state din Uniunea Europeană şi NATO să ia măsuri pentru a proteja jurnaliştii ruşi şi familiile acestora din străinătate.

"Considerăm că aceasta este o consecinţă directă a hărţuirii media ruseşti şi a angajaţilor lor declanşată în Occident", se arată în comunicat. "Decizia politizată de a deconecta agenţiile de presă ruseşti de la undele de emisie în Uniunea Europeană a fost precursorul intimidării fizice a acestora, până la eliminarea lor".

Diverse posturi de televiziune ruseşti au fost interzise în ţările occidentale după ce au fost acuzate că au răspândit propagandă în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina o "operaţiune specială" pentru a dezarma ţara şi a o proteja de fascişti. Ucraina şi Occidentul spun că acuzaţia de fascism este nefondată şi că războiul este un act de agresiune neprovocat.

Posturile ruseşti controlate de stat RT şi Sputnik au fost interzise în întreaga Uniune Europeană la 2 martie.

"Manipularea sistematică a informaţiilor şi dezinformarea de către Kremlin este aplicată ca instrument operaţional în asaltul său asupra Ucrainei", a declarat atunci şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici