O centrală nucleară din SUA, la un pas de a deveni noua Fukushima - VIDEO

O centrală nucleară din Statele Unite ale Americii a fost la un pas de a deveni o nouă Fukushima, după ce mai multe diguri din apropiere au cedat în urma inundaţiilor.

2013 afișări
Imaginea articolului O centrală nucleară din SUA, la un pas de a deveni noua Fukushima - VIDEO

O centrală nucleară din SUA, la un pas de a deveni o nouă Fukushima

Centrala nucleară a fost aproape de a fi inundată, după ce apele râului Missouri au ajuns la 45 de centimetri în jurul acesteia, scrie dailymail.co.uk.

Dacă nivelul apei ar fi ajuns la 274,9 de metri deasupra nivelului mării în zona Brownville, oficialii ar fi fost nevoiţi să închidă centrala nucleară, care se află la 275,2 de metri. Nivelul apei s-a oprit din creştere, însă autorităţile sunt în continuare în alertă din cauza inundaţiilor.

Inundaţiile reprezintă un motiv major de îngrijorare după ce autorităţile au deschis şase baraje. Orice ploaie ar putea înrăutăţi inundaţiile, mai ales în Nebraska, Iowa sau Missouri, care se află în aval de baraje.

Se aşteaptă ca râul să crească cu 1,5 - 2 metri peste nivelul oficial de inundaţii în multe zone din Nebraska şi Iowa şi cu până la 3 metri în unele zone din Missouri. Autorităţile estimează că râul va rămâne la niveluri crescute cel puţin până în august.

Conform Comisiei de Reglementare în domeniul Nuclear, centrala este proiectată să reziste actualului nivel de inundaţii.

"Cred că am luat toate măsurile de precauţie necesare şi am făcut toate aranjamentele necesare pentru a face faţă nivelului actual de inundaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei de Reglementare în domeniul Nuclear, Victor Dricks.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici