O conductă de petrol din Rusia a fost atacată într-un incident "terorist”

Operatorul de conducte petroliere din Rusia, Transneft, a declarat că un punct de umplere al conductei Druzhba, cu destinaţia Europa, într-o zonă de frontieră dintre Rusia şi Ucraina, a fost ţinta unui atac "terorist", potrivit agenţiei de ştiri Tass.

815 afișări
Imaginea articolului O conductă de petrol din Rusia a fost atacată într-un incident "terorist”

O conductă de petrol din Rusia a fost atacată într-un incident "terorist”

Transneft a precizat că nimeni nu a fost rănit în incident, pe care l-a numit "atac terorist", potrivit Reuters.
 
„Da, într-adevăr, în această dimineaţă devreme a avut loc o tentativă de comitere a unui act terorist împotriva sistemului de conducte de petrol Druzhba la staţia de benzină din Briansk", a declarat purtătorul de cuvânt al Transneft pentru Tass.
 
„Ca urmare, nimeni nu a fost rănit. Autorităţile competente investighează circumstanţele incidentului”.
 
La începutul zilei de miercuri, Baza, un canal Telegram cu legături cu agenţiile de aplicare a legii din Rusia, a raportat că trei rezervoare goale de petrol de la staţia de umplere a oleoductului Druzhba au fost atacate.
 
Acesta a precizat că nu au existat scurgeri în urma atacurilor, potrivit The Guardian.
 
Livrările de petrol rusesc prin intermediul conductei construite în perioada sovietică nu au fost sancţionate, însă ţările europene reduc utilizarea acestei rute pe fondul unor sancţiuni mai ample împotriva Moscovei.
 
Conducta Druzhba a fost atacată de mai multe ori după începerea a ceea ce Kremlinul prezintă ca o operaţiune militară specială în Ucraina în februarie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici