O explozie produsă într-o mină din Turcia a provocat moartea a 17 persoane

Şaptesprezece mineri au murit, marţi, în urma unei explozii de gaz metan într-o mină de cărbune din nord-vestul Turciei, a anunţat guvernatorul provinciei Balikesir, unde a avut loc tragedia.

23 afișări
Imaginea articolului O explozie produsă într-o mină din Turcia a provocat moartea a 17 persoane

O explozie produsă într-o mină din Turcia a provocat moartea a 17 persoane (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Echipele de salvare au scos 12 cadavre din mina Odakoy, în apropiere de oraşul Dursunbey, iar cinci mineri au murit din cauza rănilor suferite, după ce au fost transportaţi la spital, a declarat pentru postul de televiziune de ştiri NTV guvernatorul din Balikesir, Yilmaz Arslan.

"Nu se mai poate lucra în mină, căutările au fost sistate", a precizat Arslan.

Patruzeci şi şase de persoane se aflau în mină la momentul producerii exploziei, survenite după ce o cavitate plină cu gaz metan a luat foc, în jurul orei 15.30 GMT (17.30 ora României), la o adâncime de 250 de metri, a declarat pentru agenţia de presă Anatolia proprietarul exploataţiei miniere, Erhan Ortakoylu.

"Camarazii noştri care se aflau în apropiere de ieşire în zona incendiului au reuşit să iasă nevătămaţi din mină", în timp ce alţi mineri care lucrau la adâncimi mai mari au rămas blocaţi, a explicat el. Zece dintre ei au fost salvaţi de echipele de intervenţie.

Un accident produs anterior în aceeaşi mină s-a soldat cu 17 morţi în 2006, a reamintit Anatolia.

Accidentele de mină sunt destul de frecvente în Turcia. Nouăsprezece persoane au murit la 11 decembrie în urma unei explozii şi a unei prăbuşiri produse într-o mină de cărbune privată din nord-vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici