O femeie a murit după ce a fost urmărită de un urs în Slovacia

O femeie în vârstă de 31 de ani din Belarus a murit după ce a fost urmărită de un urs în nordul Slovaciei, au anunţat autorităţile citate de BBC.

1874 afișări
Imaginea articolului O femeie a murit după ce a fost urmărită de un urs în Slovacia

O femeie a murit după ce a fost urmărită de un urs în Slovacia

Serviciul slovac de salvare montană a declarat că trupul femeii a fost recuperat vineri seară din pădurea din Munţii Tatra de Jos din Slovacia.

Aceasta se plimba împreună cu un bărbat care o însoţea când au fost urmăriţi de un urs.

Potrivit bărbatului, el şi femeia au fugit în direcţii diferite. Zona are păduri dese şi râpe abrupte.

Autorităţile slovace au declarat că cei doi se plimbau în Valea Demänovská când au fost urmăriţi.

Cadavrul femeii a fost descoperit de un câine de căutare la scurt timp după ce însoţitorul ei a plecat după ajutor.

Ursul se afla încă în apropiere şi a fost speriat de către Serviciul de salvare montană cu focuri de avertisment trase cu o armă.

Rămâne neclar cum a murit femeia - dacă a căzut în gol sau a fost ucisă de urs.

Ministrul adjunct al mediului a declarat că, dacă ar fi fost vorba de aceasta din urmă, autorităţile ar fi făcut publică imediat această informaţie şi nu ar fi ascuns-o.

În ultimii ani au avut loc o serie de atacuri ale urşilor, inclusiv un atac fatal în 2021, despre care se spune că a fost primul atac în Slovacia după un secol.

Membrii noului guvern naţionalist populist al Slovaciei s-au pronunţat împotriva a ceea ce ei spun că este o protecţie excesivă a mediului din partea UE pentru prădători precum lupii şi urşii, care s-au întors în Slovacia prin Munţii Carpaţi în deceniile care au trecut de la căderea comunismului în 1989.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici