Primul transport maritim de ajutor umanitar către Gaza a fost descărcat

Primul transport maritim de ajutor umanitar către Gaza a fost descărcat. Organizaţia caritabilă americană World Central Kitchen (WCK), care se află în spatele misiunii, desfăşoară misiunea în cooperare cu Emiratele Arabe Unite, potrivit BBC.

248 afișări
Imaginea articolului Primul transport maritim de ajutor umanitar către Gaza a fost descărcat

Primul transport maritim de ajutor umanitar către Gaza a fost descărcat

Transportul conţinea 200 de tone de alimente de care Gaza, despre care ONU spune că se află în pragul foametei şi are nevoie cu disperare.

Agenţiile umanitare au acuzat Israelul că împiedică livrările de ajutoare, acuzaţie negată vehement de oficialii israelieni.

Aceştia spun că Israelul permite trecerea ajutoarelor prin două puncte de trecere din sud şi a acuzat agenţiile de ajutorare de eşecuri logistice.

O mare parte din Fâşia Gaza a fost devastată în timpul operaţiunilor militare israeliene care au început după ce bărbaţi înarmaţi din Hamas au atacat sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane şi luând 253 de ostatici.

De atunci, peste 31.400 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

Transportul de sâmbătă a sosit la bordul navei caritabile spaniole Open Arms. Încărcătura include fasole, morcovi, conserve de ton, năut, conserve de porumb, orez fiert, făină, ulei, sare şi paleţi de curmale, care au o semnificaţie spirituală în timpul Ramadanului.

Aceasta a fost verificată de către oficialii israelieni în portul din Cipru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici