O fostă jurnalistă din Rusia nu e lăsată să candideze împotriva lui Putin la alegerile prezidenţiale din 2024

Fosta jurnalistă de televiziune Ekaterina Duntsova a fost împiedicată să candideze împotriva preşedintelui Vladimir Putin la alegerile din martie anul viitor din cauza unor "greşeli" în cererea sa de înregistrare în cursa electorală, a anunţat echipa sa de campanie pe Telegram.

740 afișări
Imaginea articolului O fostă jurnalistă din Rusia nu e lăsată să candideze împotriva lui Putin la alegerile prezidenţiale din 2024

Ekaterina Duntsova

Măsura a fost luată la doar trei zile după ce Duntsova, în vârstă de 40 de ani, a depus o cerere la comisia electorală pentru a fi înregistrată ca şi candidat. Ea plănuia să candideze împotriva lui Putin, având ca obiective încheiere a războiului din Ucraina şi de eliberare a prizonierilor politici.

O înregistrare video postată de un canal de ştiri rusesc a arătat o şedinţă a comisiei electorale centrale, în cadrul căreia membrii acesteia au votat în unanimitate pentru a nu permite candidatura lui Duntsova, relatează Reuters.

Eliminarea Ekaterinei Duntsova de pe liste e considerată de criticii Administraţiei de la Moscova ca o dovadă că nimeni din opoziţie nu va fi lăsat să se lupte cu Putin în primele alegeri prezidenţiale de când a început războiul din Ucraina. Aceştia consideră că este un proces fals cu un singur rezultat posibil.

Kremlinul spune că Putin va câştiga pentru că se bucură de sprijin în întreaga societate, cu aproximativ 80% în sondajele de opinie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici