O mie de persoane sunt încă date dispărute în sudul Filipinelor afectat de furtuna tropicală Washi

O mie de persoane sunt încă date dispărute în urma furtunii tropicale Washi care a afectat sudul Filipinelor şi s-a soldat deja cu peste 1.000 de victime, au anunţat vineri serviciile de urgenţă guvernamentale.

235 afișări
Imaginea articolului O mie de persoane sunt încă date dispărute în sudul Filipinelor afectat de furtuna tropicală Washi

O mie de persoane sunt încă date dispărute în sudul Filipinelor afectat de furtuna tropicală Washi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul provizoriu al inundaţiilor devastatoare, care au distrus o parte din insula Mindanao (în sud) şi a afectat în jur de 471.000 de persoane sub diverse forme, este de 1.080 de morţi şi 1.079 dispăruţi, a indicat un responsabil cu siguranţa civilă, Ana Caneda.

Un bilanţ precedent publicat joi era de 1.010 morţi şi 51 de dispăruţi.

Diferenţa se explică prin raportările recente făcute către autorităţi de locuitorii zonelor rurale ale căror rude nu s-au mai întors de la muncă din oraşele sudice afectate de intemperii, a declarat Caneda. Unii s-au dus la faţa locului pentru a descoperi că locuinţa părinţilor a fost luată de ape.

Naţiunile Unite au lansat joi un apel la ajutor internaţional pentru sinistraţii inundaţiilor. Coordonatorul ONU pentru FIlipine, Soe Nyunt-U, a solicitat statelor, organizaţiilor umanitare şi altor donatori să strângă 28,6 milioane de dolari pentru ajutorul de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici