O navă comercială a fost capturată de rebelii Houthis în Marea Roşie. Echipajul a fost luat ostatic

O navă comercială, operată de o companie japoneză, a fost capturată de rebelii Houthis în Marea Roşie. Echipajul format din 25 de persoane a fost luat ostatic, iar sursele spun că printre prizonieri este un român.

425 afișări
Imaginea articolului O navă comercială a fost capturată de rebelii Houthis în Marea Roşie. Echipajul a fost luat ostatic

O navă comercială a fost capturată de rebelii Houthis în Marea Roşie. Echipajul a fost luat ostatic

Autorităţile din Japonia au anunţat luni că „au contactat direct" Houthis din Yemen după ce nava a fost deturnată şi echipajul a fost luat ostatic în Marea Roşie, potrivit Sky News.

Rebelii au ajuns cu un elicopter pe nava de marfă operată de japonezi, potrivit oficialilor americani şi israelieni.

Nava este legată de unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel, iar atacul a avut loc după ce grupul de rebeli a promis că va viza navele apropiate de Israel.

Secretarul-şef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că guvernul face tot posibilul pentru „eliberarea rapidă" a navei şi a echipajului său.

„În timp ce comunicăm cu Israelul, pe lângă contactarea directă a Houthis, îndemnăm, de asemenea, ţările din regiune, cum ar fi Arabia Saudită, Oman şi Iranul, să îi îndemne ferm pe Houthis să elibereze navele şi marinarii cât mai curând posibil", a declarat el.

Operatorul japonez NYK Line a anunţat că nava Galaxy Leader a fost capturată în largul coastei yemenite în timp ce se îndrepta spre India. La bord erau 25 de marinari de diferite naţionaliti care încă nu au fost confirmate de autorităţi. Nava nu transporta marfă în momentul incidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici