O navă contractată de Forţele navale americane a deschis focul asupra unui vas iranian

O navă de transport contractată de o organizaţie a Forţelor navale americane a tras cel puţin un foc asupra unei ambarcaţiuni iraniene, a declarat vineri un oficial american din domeniul apărării.

40 afișări
Imaginea articolului O navă contractată de Forţele navale americane a deschis focul asupra unui vas iranian

O navă contractată de Forţele navale americane a deschis focul asupra unui vas iranian (Imagine: sunshiporg.homestead.com)

"A fost o navă a MSC" (U.S Military Sealift Command, o organizaţie a Forţelor navale), a declarat oficialul, confirmând că nava a deschis focul asupra unei ambarcaţiuni iraniene.

Nava de transport Westward Venture, contractată de Departamentul american al Apărării, călătorea spre nord în apele internaţionale, în centrul Golfului Persic, joi dimineaţă, când a avut loc incidentul, a declarat o purtătoare de cuvânt a celei de-a cincea flote americane cu sediul în Bahrain, Lydia Robertson.

Două ambarcaţiuni de mici dimensiuni, neidentificate, s-au apropiat de navă, iar echipajul acesteia a emis prin radio "întrebările standard", fără a primi răspuns, a adăugat ea. Nava a tras apoi un semnal, care a rămas tot fără răspuns. Ambarcaţiunile au continuat să se apropie, iar echipajul navei a tras câteva focuri de armă automată de avertizare, a mai spus Robertson.

"Ambarcaţiunile de mici dimensiuni au părăsit zona în scurt timp", a adăugat ea.

La scurt timp după incident, nava a primit o solicitare prin radio de la o ambarcaţiune care s-a identificat drept navă a pazei de coastă iraniene, a mai spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că nu se ştie dacă aceasta făcea parte dintre cele două implicate în incident.

Un oficial american din domeniul apărării declarase că ambarcaţiunile păreau să fie iraniene.

Surse din cadrul Forţelor navale iraniene au precizat că nici o confruntare cu nave americane nu a avut loc în Golf, existând posibilitatea ca ambarcaţiunile implicate să fi aparţinut altor ţări, potrivit postului de televiziune Al-Alam, citat de Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici