O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele somaleze

O navă de război rusească se îndrepta vineri spre coastele somaleze, unde piraţii au capturat un cargobot ucrainean care transporta circa 30 de tancuri şi la bordul căruia se aflau trei marinari ruşi.

13 afișări
Imaginea articolului O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele somaleze

O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele somaleze

Nava Neustrashimy a fost trimisă în regiune "din cauza intensificării atacurilor comise de piraţi, inclusiv împotriva unor cetăţeni ruşi", a declarat purtătorul de cuvânt al marinei ruse, Igor Digalo.

O navă ucraineană care transporta tancuri de fabricaţie sovietică a fost interceptată de piraţi în largul coastelor somaleze în timp ce se îndrepta spre portul kenyan Mombasa, a anunţat, joi, un oficial din cadrul unei autorităţi maritime kenyene.

Nava Faina a fost capturată "la ora 16.00 (19.00, ora României)", a declarat Andrew Mwangura, directorul departamentului kenyan al Programului de asistenţă pentru marinari.

Potrivit unei "surse informate" din Ucraina, citată de agenţia Interfax, nava transporta circa 30 de tancuri de tip T-72 de fabricaţie sovietică şi componente pentru vehicule blindate.

"Informaţiile privind natura încărcăturii sunt în curs de a fi verificate", a precizat, într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Kiev, adăugând că nava Faina aparţinea operatorului ucrainean Tomax Team.

La bordul navei se află 21 de persoane, dintre care 17 ucraineni, trei ruşi şi un leton, potrivit operatorului maritim, citat în comunicatul ministerului.

"Comandantul a anunţat că trei vedete cu persoane înarmate au capturat Faina, apoi comunicaţia s-a întrerupt", a informat compania ucraineană.

Faina urma să sosească în portul kenyan Mombasa la 27 septembrie pentru a descărca cele 2.320 tone de echipament.

"Ca de obicei, piraţii erau înarmaţi şi au acţionat la bordul unor nave rapide în timp ce au capturat nava, dar nu ştim unde au dus-o", a precizat Mwangura.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici