O navă italiană cu 23 de persoane la bord a fost deturnată de piraţi în largul Somaliei

Cinci piraţi înarmaţi au deturnat luni o navă italiană cu un echipaj de 23 de persoane la bord, la 620 de mile est de coasta Somaliei, a anunţat armatorul navei într-un comunicat.

201 afișări
Imaginea articolului O navă italiană cu 23 de persoane la bord a fost deturnată de piraţi în largul Somaliei

O navă italiană cu 23 de persoane la bord a fost deturnată de piraţi în largul Somaliei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"La (ora locală) 6.44 (7.44, ora României, nava) Montecristo a activat sistemul de alarmă (...). Ultimul mesaj primit de la căpitan a anunţat că nava a fost atacată de un grup de cinci bărbaţi înarmaţi", a precizat compania D'Alesio Group, cu sediul la Livorno, în Toscana, în centrul Italiei, adăugând că echipajul este alcătuit din şapte italieni, precum şi din ucraineni şi indieni.

"După zece ore de aşteptare, putem considera (nava) ca fiind capturată", a declarat telefonic un purtător de cuvânt al companiei.

Compania "colaborează în mod activ cu autorităţile italiene şi internaţionale pentru a face faţă acestei situaţii de urgenţă", se mai precizează în comunicat, care specifică faptul că "apropiaţii membrilor echipajului sunt în contact cu compania, pentru a fi informaţi despre situaţie".

Ministerul italian de Externe a anunţat că urmăreşte cazul şi a activat celula de criză, contactând toate părţile implicate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici