O nouă echipă de observatori OSCE a dispărut în estul Ucrainei. Cei 11 au fost eliberaţi

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a pierdut contactul cu încă o echipă de observatori trimişi în estul Ucrainei, anunţă organizaţia, citată de AFP. Echipa a fost eliberată în cursul serii.

385 afișări
Imaginea articolului O nouă echipă de observatori OSCE a dispărut în estul Ucrainei. Cei 11 au fost eliberaţi

O nouă echipă de observatori OSCE a dispărut în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 21:40 Echipa de observatori OSCE dispărută miercuri în estul Ucrainei a fost eliberată

Echipa Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărută miercuri la Doneţk a fost eliberată în cursul serii, informează AFP.

Echipa se afla în vestul oraşului Doneţk şi urma să meargă la Dnipropetrovsk.

Însă toţi membrii echipei OSCE au revenit la bază miercuri seară, după ce au fost reţinuţi câteva ore la un punct de control al separatiştilor proruşi.

"Miercuri la prânz, Misiunea specială de monitorizare a OSCE trimisă în Ucraina a pierdut contactele cu o echipă detaşată în zona Doneţk. Echipa se afla în vestul oraşului Doneţk şi urma să meargă la Dnipropetrovsk", precizează OSCE.

"Echipa care a dispărut miercuri este formată din 11 membri", precizează OSCE.

Este vorba de doi observatori din Bulgaria, de un austriac, un olandez, un finlandez, un italian, un norvegian, un polonez, un rus, un slovac şi un american.

Alţi patru observatori OSCE sunt dispăruţi de luni în regiunea Doneţk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici