O nouă înregistrare video arată o explozie masivă la o clădire ocupată de ruşi în Soledar

O nouă înregistrare video din oraşul Soledar din regiunea Doneţk arată o explozie masivă la o clădire care pare să fi fost un adăpost pentru trupele ruseşti, potrivit CNN.

23613 afișări
Imaginea articolului O nouă înregistrare video arată o explozie masivă la o clădire ocupată de ruşi în Soledar

O nouă înregistrare video arată o explozie masivă la o clădire ocupată de ruşi în Soledar

Înregistrarea video arată cel mult 20 de soldaţi mergând de-a lungul unei căi ferate înainte de a se întoarce pe o stradă de la periferia nordică a oraşului, pe care Rusia a afirmat vineri că l-a cucerit, deşi Ucraina a negat acest lucru.

După ce soldaţii ajung la o clădire cu un acoperiş verde distinctiv, explozia distruge clădirea şi resturi din ea ajung în aer. Înregistrarea video a fost geolocalizată de CNN.

O versiune mai lungă a videoclipului a fost postată de un soldat ucrainean aflat în zonă.

Soldatul, cu numele de cod Madiar, este comandant într-o unitate ucraineană de recunoaştere aeriană. El oferă un comentariu la înregistrarea video, spunând: „Sunt 10 dintre ei. Mai sunt încă 10 aici. Şi toţi, evident, merg în aceeaşi direcţie. Se instalează. În grupuri de peste 20 de persoane. În case. La periferia oraşului Soledar.Dimineaţa am supravegheat locul ăsta”, spune el. „Era un fel de activitate acolo. Ceva era încărcat şi descărcat”.

El descrie clădirea cu acoperiş verde ca fiind „un fel de sediu pentru ei”.

Madiar spune că acolo ar trebui să fie cel puţin 25 de soldaţi ruşi.

El întreabă apoi: „Ce ar trebui să facem? HIMARS sau MLRS?", înainte de a se vedea explozia.

Artileria HIMARS furnizată de Statele Unite s-a dovedit a fi o armă precisă şi puternică pentru forţele ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici