O româncă şi doi lituanieni, cercetaţi pentru trafic cu ţigări în Irlanda

O româncă şi doi lituanieni, suspectaţi că fac parte dintr-o reţea est-europeană de trafic cu ţigarete, sunt investigaţi de autorităţi, care au confiscat joi, pe aeroportul din Dublin, peste 26.000 de ţigarete descoperite în bagajele acestora, relatează postul de radio Newstalk în pagina online.

96 afișări

Românca, un lituanian şi o lituaniană, toţi în vârstă de peste 20 de ani, a căror identitate nu este precizată, au fost opriţi şi percheziţionaţi de ofiţeri din cadrul Serviciului de Vamă, după ce au sosit cu un zbor de la Zurich, în Elveţia.

Potrivit site-ului thejournal.ie, cele 26.540 de ţigarete confiscate au fost evaluate la valoarea de 11.500 de euro, iar prejudiciul la bugetul de stat la suma de 10.000 de euro. Ţigaretele, marca "L&M" şi "Marlboro" au fost descoperite în trei geamantane şi par să provină din Rusia, precizează site-ul.

Niciunul dintre cei trei suspecţi nu a fost arestat, dar vameşii pregătesc dosare care urmează să fie transmise la procură, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, Serviciul de Vamă a îndemnat firmele şi publicul să ofere autorităţilor eventualele informaţii pe care le deţin despre traficul sau comerţul ilegal cu ţigarete, prin apel gratuit la un număr de telefon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici