O sabie japoneză veche de 1.600 ani a fost descoperită într-o movilă

Arheologii cred că artefactul a fost folosit de japonezii antici pentru a se proteja împotriva răului de după moarte.

24504 afișări
Imaginea articolului O sabie japoneză veche de 1.600 ani a fost descoperită într-o movilă

Sursa Foto -Nara city board of education

Arheologii japonezi au descoperit o sabie din fier, lungă de 2,5 metri, precum şi o oglindă de bronz dintr-o movilă veche de lângă oraşul Nara.

Arma, cunoscută sub numele de sabie dako , este atât de mare încât probabil că nu a fost niciodată folosită pentru autoapărare, servind în schimb ca mijloc de protecţie împotriva răului de după moarte. 

Cercetătorii au găsit ambele artefacte în timp ce excavau un sit vechi de 1.600 de ani, numit Tomio Maruyama, în noiembrie 2022. Consiliul de învăţământ al oraşului Nara şi institutul arheologic al prefecturii Nara au anunţat descoperirile pe 25 ianuarie 2023, transmite Smithsonian

Experţii spun că oglinda, care are forma unui scut, a fost probabil folosită şi pentru a îndepărta spiritele rele. Măsoară 63 cm pe 30 cm şi cântăreşte mai mult de 12 kilograme. 

Descoperirile oferă noi perspective asupra perioadei Kofun , care a durat din jurul anului 300 până în 710 d.Hr. , denumită după mormintele distinctive construite pentru a îngropa membrii clasei conducătoare. 

Japonia găzduieşte aproximativ 160.000 de movile funerare din perioada Kofun, deşi kofunul Tomio Maruyama este deosebit de mare, conform Live Science. Măsurând 106,68 metri în diametru şi până la 9,7 metri înălţime, datează de la sfârşitul secolului al IV-lea.

Arheologii cred că are o anumită legătură cu o persoană influentă care i-a susţinut pe conducătorii vremii, familia imperială Yamato. Pe baza prezenţei celor două artefacte, este posibil ca persoana decedată să fi fost implicată în „probleme militare şi ritualice”, spune Naohiro Toyoshima , arheolog la Universitatea Nara , pentru Kyodo News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici