O stradă din Cecenia va purta numele lui Vladimir Putin

Liderul cecen prorus Ramzan Kadîrov a redenumit duminică o stradă din Groznîi cu numele premierului rus Vladimir Putin, după un deceniu de la intervenţia militară declanşată de el în această republică separatistă din Caucaz.

17 afișări
Imaginea articolului O stradă din Cecenia va purta numele lui Vladimir Putin

O stradă din Cecenia va purta numele lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această stradă este redenumită (cu numele lui) Vladimir Vladimirovici Putin deoarece el a fost salvatorul poporului cecen. El ne-a salvat de genocid", a declarat Kadîrov, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în capitala cecenă, la care au asistat mii de persoane.

"Sunt sigur în proporţie de 99 la sută că poporul cecen mă susţine în această iniţiativă deoarece Putin merită să aibă o stradă principală care să îi poarte numele", a adăugat Kadîrov, precizând că intervenţia decisă în 1999 de Putin a protejat Cecenia de "criminalii internaţionali".

Fostul preşedinte rus a declanşat în acel an o ofensivă militară amplă, care a presupus şi bombardamente aeriene, pentru controlarea acestei republici care îşi proclamase independenţa după destrămarea URSS, în 1991.

Strada Victoriei a fost redenumită Strada Putin duminică.

Reprezentantul plenipotenţiar al preşedintelui Dmitri Medvedev în sudul Rusiei, Vladimir Ustinov, a apreciat că redenumirea acestei străzi cu numele lui Putin este "un gest minunat al întregului popor cecen".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici