O subvariantă Omicron alimentează creşterea COVID-19 din Portugalia

O subvariantă Omicron a alimentat o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia, care are acum a doua cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce ar putea ameninţa redresarea sectorului turistic, scrie Reuters.

1340 afișări
Imaginea articolului O subvariantă Omicron alimentează creşterea COVID-19 din Portugalia

Portugalia a înregistrat o medie de 2.447 de cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele şapte zile, în comparaţie cu cele 449 din Spania şi 70 din Marea Britanie.

Portugalia are a cincea cea mai mare rată de mortalitate din lume din cauza COVID-19, iar spitalizările sunt în creştere, dar ambele sunt încă mult sub vârfurile anterioare.

Mai multe firme de turism contactate de Reuters şi-au exprimat temerile legate de evoluţia bolii, dar au declarat că nu au avut anulări până în prezent. Numărul de turişti străini în aprilie a fost aproape de nivelurile înregistrate înainte de pandemie.

Mai mult de 90% din populaţia Portugaliei este complet vaccinată.

Institutul de sănătate publică Ricardo Jorge a declarat marţi, într-un raport, că subvarianta Omicron BA.5 a reprezentat aproape 90% din noile infecţii cu COVID-19. Subvarianta BA.4 a fost, de asemenea, detectată în Portugalia.

Ambele au determinat cel de-al cincilea val de COVID din Africa de Sud luna trecută.

"Portugalia este, probabil, ţara europeană cu cea mai mare prevalenţă a acestei subvariante şi acest lucru explică parţial numărul mare (de cazuri) pe care îl observăm", a declarat ministrul Sănătăţii, Marta Temido, pentru postul de televiziune RTP.

Guvernul a ridicat majoritatea restricţiilor COVID-19, inclusiv utilizarea obligatorie a măştilor în majoritatea spaţiilor publice închise, în aprilie şi a declarat că nu există planuri de reintroducere a măsurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici