Obama cere fonduri suplimentare pentru operaţiunile din Irak şi Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va cere Congresului încă 83,4 miliarde de dolari pentru finanţarea operaţiunilor din Irak şi Afganistan în cursul anului 2009, anunţă oficiali din cadrul Casei Albe.

16 afișări
Imaginea articolului Obama cere fonduri suplimentare pentru operaţiunile din Irak şi Afganistan

Obama cere fonduri suplimentare pentru operaţiunile din Irak şi Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Solicitarea de fonduri suplimentare va fi transmisă Congresului", a anunţat Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Un alt oficial de la Casa Albă a dezvăluit că este solicitată suma de 83,4 miliarde de dolari.

"Va fi solicitată o suplimentare bugetară pentru finanţarea noii strategii din Afganistan şi procesului din Irak", a explicat Gibbs.

Solicitarea va include un ajutor financiar pentru Pakistan, în cadrul noii strategii pentru stabilizarea Afganistanului, şi ar putea include chiar şi un ajutor pentru palestinieni, dezvăluie un alt oficial american.

Barack Obama s-a opus cu fermitate recurgerii la fonduri suplimentare pentru finanţarea operaţiunilor din cele două ţări şi le-a inclus în planul bugetar pentru anul 2010, dar armata americană are nevoie de fonduri imediat.

"Nu putem aştepta până în septembrie sau august pentru finanţarea operaţiunilor din Irak şi Afganistan în iunie", a subliniat oficialul american.

Citeşte şi:

Principalele puncte ale declaraţiei adoptate la summitul NATO

NATO: Cel puţin 19 state au promis suplimentări de trupe şi echipamente în Afganistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici