Obama declară că au fost demarate discuţii privind tranziţia politică în Egipt

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri că au fost demarate "discuţii" privind tranziţia politică în Egipt, după 11 zile de contestare a regimului, şi a denunţat violenţa împotriva manifestanţilor şi jurnaliştilor.

18 afișări
Imaginea articolului Obama declară că au fost demarate discuţii privind tranziţia politică în Egipt

Obama declară că au fost demarate discuţii privind tranziţia politică în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din aceste discuţii reiese că egiptenii sunt cei care trebuie să precizeze detaliile tranziţiei politice care va avea loc în ţară, a adăugat Obama.

Statele Unite discută în prezent cu oficialii egipteni despre o plecare imediată a preşedintelui Hosni Mubarak şi despre transferul puterii către un Guvern de tranziţie condus de vicepreşedintele Omar Suleiman, anunţa joi New York Times.

"Ne opunem violenţei ca răspuns la criză", a mai spus preşedintele american, avertizând cu privire la violenţele îndreptate împotriva manifestanţilor şi jurnaliştilor, pe care le-a calificat drept "inacceptabile".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici