Obama declară că se simte în continuare în siguranţă la Casa Albă

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi, într-un interviu pentru USA Today, că se simte în siguranţă şi are încredere în Secret Service, însărcinat cu protecţia sa, în pofida incindentului legat de intrarea unui cuplu neinvitat la Casa Albă în timpul unui dineu.

20 afișări
Imaginea articolului Obama declară că se simte în continuare în siguranţă la Casa Albă

Obama declară că se simte în continuare în siguranţă la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu aş putea avea mai multă încredere în Sercret Service", a declarat el, citat de cotidianul american şi Detroit Free Press.

Preşedintele a estimat că "sistemul nu a funcţionat cum trebuia" în timpul dineului oficial în onoarea premierului indian, Manmohan Singh, la 24 noiembrie la Casa Albă.

În timpul dineului, un cuplu neinvitat, Tareq şi Michaele Salahi, a reuşit să intre în interiorul Casei Albe şi să se fotografieze cu preşedintele Obama.

"Ei (agenţii Secret Service) fac o muncă extraordinară. Au fost alături de mine de când mi-am lansat candidatura. Am încredere în ei sută la sută. Nu numai în ceea ce mă priveşte pe mine, ci şi pe soţia şi copiii mei", a declarat Obama într-un interviu.

Directorul Secret Service, Mark Sullivan, a fost audiat joi de comisia pentru Securitate internă a Camerei Reprezentanţilor, care a analizat "breşele" din sistemul de securitate din jurul preşedintelui.

Sullivan a recunoscut că "a fost comisă o eroare". "Nu ne putem permite nici o eroare", a adăugat el.

De altfel, el a contestat ideea că ameninţările la adresa vieţii preşedintelui Obama sunt mai mari decât cele la adresa predecesorilor lui. "Ameninţarea de astăzi este la acelaşi nivel ca şi pentru cei doi preşedinţi anteriori, în acest stadiu al mandatelor", a declarat el.

Cuplul care a intrigat presa americană nu a fot prezent la audieri, deşi a fost convocat. Comisia i-ar putea cita pe cei doi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici