Obama: Militarul israelian capturat de Hamas trebuie să fie eliberat cât mai curând posibil. Aripa militară a Hamas susţine că nu deţine informaţii despre militarul israelian dispărut

Preşedintele american, Barack Obama, a îndemnat vineri la o eliberare rapidă şi necondiţionată a unui militar israelian capturat de Hamas în Fâşia Gaza, apreciind că aplicarea unui nou armistiţiu în lipsa unui angajament din partea mişcării islamiste va fi foarte dificilă, relatează AFP.

594 afișări
Imaginea articolului Obama: Militarul israelian capturat de Hamas trebuie să fie eliberat cât mai curând posibil. Aripa militară a Hamas susţine că nu deţine informaţii despre militarul israelian dispărut

Obama: Militarul israelian capturat de Hamas trebuie să fie eliberat cât mai curând posibil. Aripa militară a Hamas susţine că nu deţine informaţii despre militarul israelian dispărut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a îndemnat, de asemenea, la consolidarea protecţiei populaţiei civile din Fâşia Gaza.

"Am condamnat fără echivoc Hamas şi facţiunile palestiniene care sunt responsabile de moartea celor doi militari israelieni şi răpirea unui al treilea la doar câteva minute de la anunţarea unui armistiţiu" de 72 de ore, a declarat Obama, într-o conferinţă de presă.

"Acest militar ar trebui să fie eliberat necondiţionat, cât mai curând posibil", a afirmat preşedintele american.

În opinia sa, punerea în aplicare a unui nou armistiţiu va fi "foarte dificilă (...), dacă israelienii şi comunitatea internaţională nu vor avea încredere în faptul să Hamas îşi respectă angajamentele".

Armata israeliană a anunţat vineri încetarea armistiţiului cu Hamas din Fâşia Gaza, unde unul dintre militarii săi a fost răpit, iar Egiptul a informat oficialii palestinieni că amână negocierile prevăzute la Cairo între delegaţia israeliană şi palestiniană.

Ulterior, Ministerul britanic de Externe a anunţat că militarul israelian capturat vineri de organizaţia islamistă Hamas este şi cetăţean britanic.

Aripa militară a mişcării Hamas afirmă că nu deţine informaţii despre militarul israelian dispărut

Aripa militară a organizaţiei islamiste Hamas a afirmat în noaptea de vineri sâmbătă că nu dispune de informaţii referitoare la militarul israelian dat dispărut vineri, în apropiere de Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

"Brigăzile Ezzedine al-Qassam nu dispun de informaţii cu privire la acest militar. Am pierdut contactul cu unul dintre grupurile noastre de combatanţi care luptau în sectorul unde a dispărut militarul. Este posibil ca luptătorii noştri şi acest militar să fi fost ucişi", a adăugat gruparea, conform unui comunicat.

Armata israeliană a afirmat anterior că "potrivit primelor elemente ale anchetei, militarul Hadar Goldin fusese răpit".

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirrmat vineri că mişcarea teroristă Hamas s-a folosit de armistiţiul umanitar de 72 de ore pentru răpirea militarului israelian Hadar Goldin, în vârstă de 23 de ani.

Potrivit unor surse citate de BBC, militarul răpit are dublă cetăţenie - israeliană şi britanică.

Preşedintele american, Barack Obama, a îndemnat la o eliberare rapidă şi necondiţionată a militarului israelian "capturat de Hamas în Fâşia Gaza", apreciind că aplicarea unui nou armistiţiu în lipsa unui angajament din partea mişcării islamiste va fi foarte dificilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici