Obama pledează pentru adoptarea acordului cu Iranul într-o scrisoare adresată Congresului

Barack Obama îi îndeamnă pe congresmeni să susţină acordul nuclear cu Iranul, într-o scrisoare publicată de Casa Albă, ultimul dintr-o serie de eforturi prin care administraţia încearcă să obţină susţinerea faţă de text, considerat crucial pentru moştenirea preşedintelui, relatează Reuters online.

77 afișări
Imaginea articolului Obama pledează pentru adoptarea acordului cu Iranul într-o scrisoare adresată Congresului

Obama pledează pentru adoptarea acordului cu Iranul într-o scrisoare adresată Congresului (Imagine: AP/Mediafax Foto)

În această scrisoare, datată 19 august şi adresată reprezentantului democrat Jerrold Nadler din New York, Obama reia argumentele pe care le-a prezentat în ultimele săptămâni, şi anume că acordul cu Iranul este bun, că Washingtonul îşi consolidează cooperarea în domeniul securităţii cu Israelul şi că Statele Unite îşi menţin capacitatea de a pedepsi Iranul pentru activităţi destabilizatoare în Orientul Mijlociu.

"Dacă Iranul încearcă să se precipite să obţină o armă nucleară, toate opţiunile de care dispun Statele Unite - inclusiv opţiunea militară - vor rămâne disponibile pe întreaga perioadă a acordului şi după aceea", scrie Obama.

Casa Albă încearcă să obţină susţinerea unor congresmeni democraţi faţă de acord, cerându-le să susţină un vot de veto al preşedintelui în cazul în care republicanii şi unii democraţi resping textul, aşa cum se preconizează.

"Preşedintele şi membri de rang înalt ai echipei sale se consultă frecvent cu membri ai Congresului, inclusiv cu reprezentantul Nadler, pentru a se asigura că aceştia deţin informaţiile-cheie de care au nevoie pentru a judeca acordul în baza meritelor sale", a declarat un oficial de la Casa Albă. "Scrisoarea reafirmă angajamentul de neclintit al administraţiei faţă de aliaţii noştri regionali, în principal Israelul", a adăugat el.

În prezent, Obama se află în concediu pe Insula Martha's Vineyard, în Massachusetts. El şi membrii personalului său încearcă de mai multe săptămâni să obţină susţinerea unor congresmeni democraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici