Obama promite că administraţia sa se va concentra pe problemele climatice

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a declarat în urma unei întâlniri cu laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Al Gore, că administraţia sa se va concentra fără ezitare pe problema încălzirii globale.

14 afișări
Imaginea articolului Obama promite că administraţia sa se va concentra pe problemele climatice

Obama promite că administraţia sa se va concentra pe problemele climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a abordat acest subiect în cadrul unei discuţii de o oră cu Al Gore, fost vicepreşedinte al Statelor Unite şi promotor al luptei împotriva încălzirii globale, şi Joe Biden, vicepreşedintele ales al SUA.

"Suntem de acord toţi trei că vremea amânării (combaterii încălzirii globale) a trecut. Momentul negării a trecut", a declarat Obama.

"Credem ceea ce ne spun specialiştii de câţiva ani, că este o urgenţă şi că este vorba despre securitatea naţională şi că aceasta trebuie tratată serios. Este ceea administraţia mea intenţionează să facă", a precizat acesta.

De la înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale în faţa lui George Bush, Al Gore a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace în 2007 pentru eforturile sale împotriva încălzirii globale, iar filmul său, Un adevăr Incomod, a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

Gore nu va face parte din viitoarea administraţie a lui Barack Obama, care îşi va prelua atribuţiile la 20 ianuraie, dar va beneficia de sprijinul preşedintelui ales în lupta pentru protecţia mediului. În pofida crizei care afectează economia americană, Barack Obama a anunţat o schimbare radicală a atitudinii SUA faţă de acest subiect în raport cu predecesorul său, George W. Bush.

Citeşte şi:

Câştigătorul premiului Nobel pentru Pace este Al Gore

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici