Obama va avea o limuzină Cadillac, puternic blindată

Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, va circula la ceremonia de învestitură de la 20 ianuarie cu o nouă limuzină, Cadillac, puternic blindată, relatează postul de televiziune Fox News, în pagina electronică.

57 afișări
Imaginea articolului Obama va avea o limuzină Cadillac, puternic blindată

Obama va avea o limuzină Cadillac, puternic blindată

Potrivit Detroit News, noul model de limuzină prezidenţială, produs de General Motors, a fost livrat Secret Service şi va fi inaugurat cu ocazia ceremoniei de învestitură.

Vehiculul, denumit de Secret Service "bestia", este dotat cu un blindaj gros de 12 centrimetri grosime, cu pneuri speciale, geamuri antiglonţ şi are un habitaclu conceput împotriva atacurilor cu substanţe chimice.

Noua limuzina are geamuri mult mai mari pentru a facilita o vizibilitate optimă pentru preşedinte, a menţionat purtătorul de cuvânt al constructorului de automobile. Cadillac a dezminţit anterior informaţia potrivit căreia interiorul limuzinei ar fi realizat din piele lucrată manual.

Limuzina prezidenţială blindată va fi prezentată oficial la Washington cu ocazia ceremoniei de învestitură a lui Barack Obama de la 20 ianuarie.

Secret Service şi General Motors au menţionat că vor dezvălui săptămâna viitoare mai multe informaţii despre dotările vehicului prezidenţial. Celelalte limuzine prezidenţiale vor fi folosite de vicepreşedinte şi pentru transportarea oficialilor străini. Modelul anterior, un Cadillac DTS modificat, a fost prezentat în 2005 la începutul celui de-al doilea mandat al lui George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici