Obama va dona unei organizaţii de caritate banii primiţi pentru Premiul Nobel

Preşedintele SUA, Barack Obama, va dona unei fundaţii de caritate suma de 1,4 milioane de dolari pe care o va primi la decernarea Premiului Nobel pentru Pace, afirmă un oficial din cadrul administraţiei americane.

17 afișări
Imaginea articolului Obama va dona unei organizaţii de caritate banii primiţi pentru Premiul Nobel

Obama va dona unei organizaţii de caritate banii primiţi pentru Premiul Nobel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama încă nu a decis care organizaţie de caritate va primii banii, a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Cecul de 10 milioane de coroane suedeze (1,42 milioane de dolari) va fi înmânat laureatului împreună cu o diplomă şi o medalie de aur, la Oslo, pe 10 decembrie, marcând ziua în care Alfred Nobel a murit în 1896.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a anunţat că Barack Obama se va deplasa la Oslo pentru ceremonie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici