Observatorii OSCE s-au întors după o nouă tentativă de a intra în Crimeea

Observatorii militari ai OSCE, care au încercat, sâmbătă, pentru a treia oară în trei zile să intre în Crimeea, s-au întors din drum, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul acestei misiuni a organizaţiei.

1688 afișări
Imaginea articolului Observatorii OSCE s-au întors după o nouă tentativă de a intra în Crimeea

Observatorii OSCE s-au întors după o nouă tentativă de a intra în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţi înarmaţi în uniformă, în număr de aproximativ 40, au îndreptat armele spre convoi, dar au tras în aer şi nimeni nu a fost rănit, a anunţat o sursă din cadrul misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

"Tocmai ne-am întors (...) Au fost probabil trei tiruri (de somaţie), nu din cauza noastră, ci pentru că era o maşină în câmpul vizual" între maşina care transporta observatorii şi postul de control, a adăugat această sursă din cadrul misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

"Această maşină nu făcea parte din convoiul nostru", a precizat aceasta.

Tirurile au forţat observatorii să se întoarcă.

"Cred că au fost un pic suprinşi că am ajuns pentru că nu ne aşteptau", a declarat el.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa anunţase anterior la Viena că observatorii vor încerca din nou să intre, sâmbătă, în Crimeea după ce li s-a refuzat intrarea de două ori în această săptămână de către forţele ruse.

"Misiunea va încerca din nou să intre în Crimeea astăzi, ei se îndreaptă în prezent către punctul de control Armiansk", a declarat o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei, Tatiana Baeva, adăugând că misiunea include 54 de persoane, civili şi militari, originare din 29 de ţări.

Joi, OSCE anunţase că misiunea sa a fost împiedicată să intre în peninsula care vrea să îşi proclame independenţa faţă de Ucraina şi că a fost împiedicată de persoane înarmate.

O altă tentativă eşuată a avut loc vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici