Oficial european: Poate că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Marea Britanie nu ieşea din UE

O "Europă mai puternică şi mai unită", adică una cu Regatul Unit încă în UE, ar fi putut fi suficientă pentru a-l descuraja pe Vladimir Putin de la invazia sa la scară largă în Ucraina.

2953 afișări
Imaginea articolului Oficial european: Poate că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Marea Britanie nu ieşea din UE

Aceasta a fost afirmaţia îndrăzneaţă făcută de Guy Verhofstadt, europarlamentar belgian şi fost om de bază al Parlamentului European în privinţa Brexitului, într-un interviu acordat marţi.

Verhofstadt a declarat pentru LBC că "invazia brutală" a Rusiei "nu are nimic de-a face cu extinderea NATO, nu are nimic de-a face cu ... Uniunea Europeană. Este de fapt o încercare a lui Putin de a restaura vechea Uniune Sovietică".

El a mai spus că: "O Europă unită, cu siguranţă în materie de apărare, ar face o diferenţă enormă".

"Cred că, fără Brexit, poate că nu ar fi existat nicio invazie. Nu ştiu, cred că ar vedea o Europă mult mai puternică şi unită de partea cealaltă", a adăugat el, conform POLITICO.

Verhofstadt a vorbit la cea de-a treia aniversare a ieşirii Marii Britanii din UE. El speră că Marea Britanie va reveni într-o zi în blocul comunitar şi că şi Ucraina poate adera, "de ce nu în cinci ani?".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici