Oficial lituanian: UE trebuie să sancţioneze mai dur Rusia, după moartea lui Navalnîi

Ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat luni că Uniunea Europeană trebuie să îşi înăsprească măsurile împotriva Rusiei după moartea lui Alexei Navalnîi, informează Sky News.

218 afișări
Imaginea articolului Oficial lituanian: UE trebuie să sancţioneze mai dur Rusia, după moartea lui Navalnîi

Oficial lituanian: UE trebuie să sancţioneze mai dur Rusia, după moartea lui Navalnîi

Vorbind înaintea unei reuniuni a celor 27 de miniştri de externe din blocul comunitar, ministrul lituanian a declarat că ,,jumătăţile de măsură" nu sunt suficiente pentru a-l opri pe Vladimir Putin, relevă sursa citată.

Acesta avertizează că ,,dacă Ucraina cade, toată lumea înţelege foarte clar: noi vom fi următorii”.

Şi Josep Borrel, şeful diplomaţiei UE, a reiterat importanţa sprijinului militar şi financiar pentru Ucraina şi faptul că se aşteaptă ca ţările din blocul european să solicite noi măsuri împotriva Rusiei după moartea lui Alexei Navalnîi.

Josep Borrell a declarat că UE trebuie să trimită un ,,mesaj de susţinere" opoziţiei ruse.

,,Aşadar, pe ambele fronturi, cel politic şi cel militar, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina şi poporul rus care doreşte să trăiască în libertate", a spus el, potrivit Sky News.  

În cadrul reuniunii miniştrilor de externe de la Bruxelles este aşteptată să ia parte şi soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici