Peste 400 de persoane, reţinute în Rusia la evenimentele în memoria lui Navalnîi

Peste 400 de persoane au fost reţinute la evenimentele organizate în 32 de oraşe din Rusia în memoria lui Alexei Navalnîi, potrivit unui grup de apărare a drepturilor omului, scrie Reuters.

1382 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de persoane, reţinute în Rusia la evenimentele în memoria lui Navalnîi

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Potrivit organizaţiei, cel mai mare număr de reţineri a avut loc în Sankt Petersburg şi Moscova, unde sprijinul lui Navalnîi a fost în mod tradiţional puternic. Sâmbătă, peste 200 de persoane erau reţinute în Sankt Petersburg.

Însă agenţiile de ştiri de stat ruseşti, care se află sub controlul deplin al Kremlinului, nu au menţionat nimic despre aceste evenimente. De asemenea, nu a existat nicio ştire despre sutele de oameni din întreaga Rusie care au continuat să sfideze autorităţile pentru a depune flori la monumentele improvizate în memoria lui Navalnîi.

Grupul de apărare a drepturilor omului a raportat, de asemenea, arestări individuale în oraşe mai mici din Rusia, de la oraşul de frontieră Belgorod, până la Vorkuta, un avanpost minier din Arctica.

Postul de ştiri online SOTA a relatat că în Luhansk, un teritoriu ucrainean aflat acum sub control rusesc, locuitorii au depus flori în onoarea lui Navalnîi la un monument care comemorează victimele liderului Uniunii Sovietice, Iosif Stalin.

Într-un alt oraş, au fost depuse flori la un monument dedicat eroilor Revoluţiei ruse de la începutul secolului XX.

„În ciuda încercărilor autorităţilor de a îndepărta florile, acestea continuă să apară”, a raportat SOTA.

Acesta a fost cel mai mare val de reţineri la evenimente politice din Rusia din septembrie 2022, când peste 1.300 de persoane au fost arestate la demonstraţii împotriva unei „mobilizări parţiale” a rezerviştilor pentru campania militară a lui Putin în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici