Oficial: Nikki Haley se retrage din cursa prezidenţială din SUA

Nikki Haley se retrage din cursa prezidenţială din SUA. Fosta ambasadoare a SUA la ONU a anunţat că renunţă la competiţia din cadrul Partidului Republican. Ea a fost adversara lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican.

215 afișări
Imaginea articolului Oficial: Nikki Haley se retrage din cursa prezidenţială din SUA

Oficial: Nikki Haley se retrage din cursa prezidenţială din SUA

Nikki Haley a făcut anunţul în timpul unui discurs ţinut în statul ei natal, Carolina de Sud. Ea a spus că „a venit timpul să-şi suspende campania”, explicând că nu regretă deciziile luate. De asemenea, a susţinut în continuare că SUA trebuie să-şi sprijine aliaţii din întreaga lume, potrivit Sky News.

„Lumea noastră este în flăcări din cauza retragerii Americii. A fi alături de aliaţii noştri din Ucraina, Israel şi Taiwan este un imperativ moral, dar este şi mai mult decât atât. Dacă ne retragem, va fi mai mult război, nu mai puţin", a spus Haley.

Totodată, Nikki Haley a refuzat să spună dacă îl va susţine pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Retragerea lui Haley îi deschide calea lui Trump către o nouă cursă electorală. El ar putea fi candidatul republicanilor într-o competiţie cu preşedintele în exerciţiu, Joe Biden. Sondajele de opinie din SUA arată că atât Biden, cât şi Trump au cote de simpatie scăzute în rândul alegătorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici